Feng Shui herfst – 5 manieren om je Aarde element in balans te brengen.

Herfst, het Aarde seizoen.

Je kijkt naar het mooie zonnige buiten en het is moeilijk om je voor te stellen dat we al in september zitten, wat in Feng Shui de tweede maand van de herfst is 😮  

Nu dat de zomervakantie voorbij is en velen van ons terugkeren naar de realiteit, kondigt september zachtjes aan dat we het aardeseizoen ingaan en dat het tijd is om te vertragen.

Deze periode van het jaar geeft mij altijd het gevoel dat de tijd stilstaat. Dit komt door het transformatieproces van de twee compleet tegenoverstelde energieën – de actieve Yang energie van de zomer en de passieve Yin energie van de winter.

Voor een korte periode belanden wij in een ‘in between’ seizoen waar de natuur een zachte overgang moet maken van de snelle vurige energie van de zomer naar de meer rustige, diepe en naar binnen gerichte energie van de winter (Water). En dat is een grote opgave, want zoals je weet, gaan Vuur en Water niet zo goed samen.

Aarde (en kort daarna Metaal) arriveert om de boel te kalmeren en zorgen voor een vredevolle overgang. Tijdens deze transitietijd vertegenwoordigt het element Aarde de energie van steun, verzorging, voeding en overvloed. De stabiliteit van het Aarde element grondt jou en vergroot het comfort tijdens het overgang.

Metaal symboliseert de tijd om hulpbronnen, zowel materiële als persoonlijke, te verzamelen voor het komende winterseizoen. En net zoals de bomen hun bladeren in herfst laten vallen, kunnen wij ook alles wat onze levenskracht, denkwijzen, gewoonten of relaties blokkeert en ons niet langer dient, ‘laten vallen’. Aan dit specifieke onderwerp gaan we binnenkort ook een uitgebreid artikel wijden. 

Maar voor nu alvast de 5 geweldige technieken om je Aarde energie te ondersteunen en te versterken, zodat je klaar bent voor het komende seizoen.

1. Vind je Aarde, vind je balans.

Het element Aarde symboliseert de menselijke behoefte om geaard te zijn en je wortels stevig in een solide basis te vestigen. Maar zelfs als we het gevoel van rust, harmonie en kalme geest cultiveren, is de buitenwereld tegenwoordig zo veranderlijk dat we ons nog steeds uit balans kunnen voelen. Eén ding dat helpt, is om er voor te zorgen dat je niet te veel negativiteit uit de media en je omgeving opneemt. Probeer elke dag iets ‘voedzaams’, positiefs of opbeurends te lezen/te beluisteren of te doen. Het element Aarde wordt ook geassocieerd met de emoties van zorgen en overdenken, waar zovelen van ons mee worstelen. Herfst is de perfecte tijd van het jaar om deze emoties in balans te brengen en overmatige gevoelens los te laten. Als ik mij overweldigd voel, probeer ik deel te nemen aan fysieke activiteiten om de geest te kalmeren. Yoga, Qi Gong, meditatie, wandelen in de natuur en tuinieren zijn een van mijn favoriete activiteiten.

2. Zorg goed voor de maag en milt.

De maag en de milt zijn de organen die verband houden met het Aarde element en voeding is een van de belangrijkste manieren om goed voor ze te zorgen. Als je maar alleen één ding zou willen proberen, begin dan met het eten van meer verwarmende voeding zoals soepen en stoofschotels gemaakt met voedzame wortelgroenten. De maag houdt van warm voedsel, dus eten van te veel ‘koele’ salades, ijs of fruit in deze periode kan zijn energie verzwakken.

3. Breng tijd door in de natuur.

Wanneer de herfst in aantocht is, is het voor veel mensen vanzelfsprekend om direct naar binnen te gaan, maar ga op een mooie dag eens de natuur in. Maak tijd om rond bomen, weilanden en in de dichte nabijheid van Moeder Aarde te zijn. Lopen of zitten in deze omgevingen ondersteunt je gevoel van gegrond te zijn, versterkt de milt- en maagenergie, kalmeert de geest en helpt je, je innerlijke balans te vinden.

4. Geniet van de rijke oogst.

In de herfst bezorgt Moeder Aarde de rijke oogst. Het moment dat de vruchten in de natuur het rijpst zijn en klaar om te oogsten, is ook het moment wanneer de energie van Aarde het meest dominant is. Dit is ook het moment dat we kunnen profiteren van deze overvloed en ons kunnen concentreren op het verzamelen van wat we nodig hebben voor ondersteuning gedurende de komende Yin-seizoenen. Als je dit seizoen…

LEES VERDER>>

©2023 Wena Brussaard | Feng Shui Design Academy. Alle rechten voorbehouden.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal “

Meer Feng Shui herfst tips:

Hoe je in de herfst door kunt groeien.

Verwelkom de herfst in je huis.

Herfst – tijd voor verandering.

Feng Shui herfst

WIL JIJ OOK BIJ ONZE FENG SHUI COMMUNITY HOREN?

FSDA journaal

Schrijf je in en blijf op de hoogte 🙂 

KLIK HIER>>>