FAQ

FAQ | Veel gestelde vragen

Wat kan ik met een opleiding aan de Feng Shui Design Academy?

Je kunt na het behalen van het examen van een van de opleidingen direct zelfstandig een consult geven of iemand (of een groep) adequaat van Feng Shui advies voorzien. De opgedane kennis kun je voor jezelf gebruiken (hobby, semiprofessioneel), inzetten bij je werkgever (specialisatie) maar natuurlijk ook als zelfstandige onderneming je kennis in de praktijk brengen (advies en consulten). De basis van een opleiding bij Feng Shui Design Academy is zeer breed georiënteerd en biedt je vele mogelijkheden.

Is specifieke voorkennis noodzakelijk?

Nee, er is geen specifieke voorkennis nodig om een opleiding aan de Feng Shui academie te volgen. Deelnemers komen veelal uit de vastgoed- ,interieur- en coaching sector, maar in principe kan iedereen raakvlakken met klassieke Feng Shui hebben.

Waarom zou ik deze opleiding kiezen?

De brancheopleidingen van Feng Shui Design Academy onderscheiden zich stuk voor stuk door hun praktijkgerichte aanpak. Tijdens de interactieve cursussen en workshops onder leiding van zeer ervaren en door Lillian Too gediplomeerde docenten staat de praktijk centraal en wordt telkens de link gelegd tussen de theorie en jouw praktijk, zodat je meteen rendement hebt van de opleiding. Tevens heb jij als student aan de eerste Klassieke en Traditionele Feng Shui opleider in Nederland, toegang tot uitgekiend lesmateriaal, interactieve oefeningen en (praktijk)opdrachten, welke samen jou de professionele en persoonlijke begeleiding geven die juist het verschil maken tussen goed en beter. Bovendien kun je, na het behalen van het examen je laten registreren in het Nederlands Feng Shui Register. Zo maak je onderdeel uit van een groeiend kwaliteitsnetwerk.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding is opgebouwd uit 10 modules, 5 Basis Feng Shui modules en 5 Geavanceerde Feng Shui modules. Elke module wordt afgesloten met een stempel in je studiekaart. Je ontvangt ook 2 certificaten van deelname na de eerste 5 modules – certificaat Basis Feng Shui en na de laatste module – certificaat Geavanceerde Feng Shui. Wil je, je laten certificeren tot Feng Shui Expert™, dan kun je na alle 10 modules de eindopdracht aanvragen.

Wanneer krijg ik mijn Studiekaart?

Jouw studiekaart wordt uitgereikt na afronding van de eerste module. Je ontvangt na elke module een stempel, dit is het bewijs dat je de module hebt afgerond. Wees dus zuinig op je studiekaart en neem deze elke les mee.

Waarom krijg ik huiswerk?

Voorafgaand aan elke cursus / module krijg je huiswerk. Dit omdat de opleiding zeer intensief is, is het van belang dat je thuis al een stuk voorbereidt om zo snel aan de slag te kunnen gaan.

Hoeveel uur zelfstudie is er ongeveer nodig per module?

Na elke MODULE ontvang je een huiswerkopdracht. Je hebt daarvoor ongeveer 1 uur tijd nodig. Bovendien is het belangrijk dat je het materiaal van elke MODULE zelf goed thuis bestudeert (huiswerk helpt natuurlijk ook). De bedoeling is dat je tijdens de les alle studie materialen altijd bij je hebt en weet waar je de nodige informatie terug kunt vinden.

Wanneer is het examen en hoeveel tijd heb je voor de eindopdracht?

Na het behalen van alle 10 modulen welke vereist zijn voor de opleiding kun je, je via een schriftelijk verzoek aanmelden voor het examen. Hiervoor ontvang je een eindopdracht. Na ontvangst van de eindopdracht en het voldoen van het examengeld, zal je worden uitgenodigd om het examen in te dienen en het ingeleverde werk mondeling te komen verdedigen. Hierna volgt de uitslag. Is deze positief, dan ontvang je het diploma en titel Feng Shui Expert™. Het diploma en de titel geven je ook toegang tot het Nederlands Feng Shui Register [www.nfsr.nl]. Het examen dient plaats te vinden binnen 1 jaar na aanvang van MODULE 1. Vier keer per jaar worden de examens afgenomen. Meer informatie over de examenweken ontvang je bij de inschrijving.

Kan ik na het behalen van het examen mij laten registreren?

Ja, dat is correct. Elke afgestudeerde student (volledige opleiding) kan zich laten registreren in het Nederlands Feng Shui Register. Hier kun je dan gevonden worden door potentiële opdrachtgevers en ben je onderdeel van een sterk kwaliteitsnetwerk. Meer informatie www.nfsr.nl

Moet ik alle modules volgen?

Zoals je hebt kunnen lezen is het mogelijk de cursussen separaat te volgen, maar alleen als de modules elkaar op volgorde volgen, want het lesmateriaal is in elkaar verweven. Elke module bouwt verder op de vorige.

Wat zijn de mogelijkheden voor verdere studie?

Na het behalen van je diploma Feng Shui Expert™ [FSE] kun je verder gaan met het volgen van de verschillende Masterclasses. Zo verbreedt jij je Feng Shui kennis en kun je kiezen voor een specialisatie binnen een bepaald vakgebied.

Hoe groot zijn de groepen?

Wij werken met kleine groepen per opleidingstraject, om te borgen dat het lesmateriaal goed wordt opgenomen en voldoende ruimte is voor vragen en praktijkoefeningen. Mocht je interesse hebben in de komende periode, laat dit dan bijtijds weten want vol is écht vol en schuift je aanmelding door naar de volgende periode.

Op welke locatie worden de cursussen gegeven?

De Feng Shui opleiding wordt gegeven in de ontspannen sfeer van de Feng Shui Studio in Culemborg (ligt tussen Utrecht en Den Bosch). Wij horen van de cursisten dat ze de moderne omgeving als het heel prettig ervaren, omdat ze direct resultaat kunnen zien vanuit de Feng Shui praktijk. De docent legt altijd graag uit waarom het interieur en de decoratieve elementen op de aangegeven plekken staan en welk resultaat dat brengt. Zo maak je ook kennis met deze harmonieleer en zie je toepassingsmogelijkheden in de praktijk.

Wat is de Double Happiness Club?

Dit is een besloten groep op Facebook voor (afgestudeerde) Feng Shui Experts™. Hier kun je vragen stellen, ervaringen delen en zien wat de andere praktiserend Feng Shui Experts™ bezig houdt. Het idee van deze club is dat je elkaar als gelijk gestemde Feng Shui beoefenaars, die samen met dezelfde doelen en methoden hun klanten willen steunen, zult helpen en inspireren.

Wat is het verschil tussen Traditionele Feng Shui en Westerse Feng Shui?

De klassieke Feng Shui is van oudsher ontstaan van uit natuurkunde, tradities, wiskundige inzichten en berekeningen en nog veel meer. De klassieke Feng Shui dateert al uit de tijd van de oude Chinese Keizers, zo’n 6.000 jaar geleden. Traditionele Feng Shui herken je zeer snel aan het feit dat de consultant een kompas gebruikt – want in de basis is Feng Shui gebaseerd op de magnetische velden van de aarde en de invloed die dit op ons mensen en onze omgeving heeft. Daarnaast gebruikt de klassieke Feng Shui berekeningen zoals het Kua getal, Flying Stars en Trigram horoscopen – van het huis én van de bewoners.

De moderne of westerse Feng Shui heet officieel Black Hat Sect of Tantric Buddhism en is heel jong, stamt uit de jaren ‘70 van de vorige eeuw en komt van origine uit Amerika. Kenmerkend is dat het een mengeling van Tibetaans Boedhisme, Taoisme, basis Feng Shui (symboliek van de Pa Kua/Bagua), Japanse astrologie (9-Star Ki) en westerse invloeden is.

Lees in dit artikel meer hierover.

Mijn vraag stond er niet bij?

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

WIL JIJ OOK BIJ ONZE FENG SHUI COMMUNITY HOREN?

FSDA journaal

Schrijf je in en blijf op de hoogte 🙂 

KLIK HIER>>>