Gelukkig Chinese Nieuwjaar van de METAAL RAT!

‘Kung Hai Fat Choi’– met deze woorden gaan de Chinezen elkaar op 25 januari (vandaag!) gelukkig Nieuwjaar wensen. Wij hebben het nieuwe jaar al op 1 januari verwelkomd maar persoonlijk vind ik het leuk om dit twee keer te doen!

Ik wens jou daarom…

  • 12 maanden Vreugde
  • 52 weken Plezier
  • 365 dagen Succes
  • 8784 uren Liefde & Geluk

Ik hoop dat het nieuwe jaar jou veel positieve energie, nieuwe kansen en geluk zal brengen.

Maak van 2020 jouw beste jaar!

En zo kun je alvast beginnen….

1 Start het jaar sterk.

Het jaar van de Rat begint op 25 januari 2020, dus nog voor de LAP CHUN (Chinese lente op 4 februari). Een jaar met Lap Chun suggereert een jaar met veel groei en nieuwe ontwikkelingen, ook brengt zo’n jaar veel kansen voor expansie. Activeer een goede start van het jaar door je huis met voorjaarsbloemen te versieren. Plaats een welvaartboom (vetplantjes zijn uitstekend) in het Oosten om de groei energie te versterken.

Om meer geluk in het nieuwe jaar te ervaren, plaatsen mensen ook een schaal met mandarijnen op tafel. Het woord ‘mandarijn’ klinkt in de Chinese taal namelijk als ‘goud’. De schaal wordt nog met gouden muntjes en snoep versierd. Laat deze schaal 15 dagen staan, net zo lang als de Nieuwjaarsfestiviteiten duren. Heb je vandaag nog geen mandarijnen in huis, maak je er niet te druk over, haal ze gewoon morgen in de winkel en maak je eigen schaal van geluk. Wat ik altijd doe, is het plaatsen van mijn hartenwens tussen de mandarijntjes, in een rode envelop of op een rood papiertje. Echt zo’n persoonlijk accentje.

2 Onderneem veel en start iets nieuws.

De Rat is het eerste teken van de Chinese dierenriem, dit betekent dat in 2020 de nieuwe grote 12-jaarlijkse cyclus van start gaat. Dingen opstarten wordt dus een belangrijk thema in het nieuwe jaar. 2020 zal daarom een goed jaar zijn om nieuwe dingen te ondernemen, nieuwe business opstarten, nieuwe baan, nieuw project, nieuw huis, etc. Rat is de ondernemer van de Chinese dierenriem, hij ziet overal een handeltje in. De Rat-jaar energie zal dus ook elke poging tot actie voor je belonen.

2020 biedt ons ook kansen om nieuwe welvaart te creëren. Voornamelijk de jonge generatie (onze kinderen) komt met veel creatieve ideeën die sterk welvaartpotentieel hebben. Het is dus verstandig om in 2020 goed te luisteren naar de jonge generatie en samen te werken.  

3 WATER brengt harmonie.

Het jaar van de RAT wordt geregeerd door de ster 7 – INBRAAK & VERRAAD. Dit is de jaarster die het element metaal vertegenwoordigt en een uitdagend jaar voorspelt. Een jaar vol vijandelijkheid, valsheid en verraad die tot verlies en escalatie van conflicten kan leiden. Dit komt door de krachtige ster 7 die in het midden van elk huis in 2020 aanwezig is. Het merendeel van onze huizen heeft een open plan indeling, wat betekent dat het midden de grootste invloed heeft op de rest van de woning. Zo zal ook deze ster een grote invloed op ons allemaal hebben. Omdat deze ster ons allemaal beïnvloedt, hebben wij sterke Feng Shui remedies in het midden van onze huizen nodig. Wat we in zo’n situatie kunnen doen, is het element van de ster 7 verzwakken. 7 vertegenwoordigt het element metaal. In de 5 elemententheorie (Xu Wing), verzwakt metaal water. Om de vijandelijke energie van ster 7 onder controle te krijgen hebben wij dus het water element nodig. Kleur blauw werkt uitstekend, maar zelfs een schaal gevuld met water in het midden van ons huis kan voor meer harmonie in 2020 zorgen. Om jezelf te beschermen tegen valse vrienden en mensen met negatieve intenties, kun je in 2020 de kleur blauw dragen, bescherm je geld met een blauwe portemonnee en je voordeur met een blauwe decoratieve lint.  

4 Vermijd conflicten in 2020.

2020 is een jaar om kalm te blijven en conflicten te vermijden. De ruziester 3 ‘vliegt’ naar het Noorden in 2020. Ergernissen, misverstanden en zelfs rechtszaken kunnen makkelijker dan in andere jaren ontstaan, omdat de ster 3 een houten ster is en deze in 2020 naar het water gebied vliegt (water voedt hout). Conflictenenergie is daarom zeer sterk dit jaar. De ster moet met yin metaal onderdrukt worden. Yin metaal, dat is metaal zonder klank (geen windgong). Je kunt bijvoorbeeld metalen schalen en vazen gebruiken, kleur wit, goud en zilver. Het vuur element (kleur rood) kan ook de negatieve energie onder controle brengen.

Het element van het jaar – Yang metal – wordt beschreven als ruw metal, een bijl of een zwaard. Door dit element zullen mensen meer geneigd zijn om geweld te gebruiken bij het bereiken van hun doelen, waardoor meer conflicten en turbulentie ontstaat. Meer Yang metaal is ook altruïstisch, loyaal, principieel en eerlijk. Yang metaal mensen, dat zijn de ware helden onder ons, met hun diepe verlangen naar rechtvaardigheid in de wereld. Dit voorspelt meer gepassioneerde protesten, boze demonstraties en rellen in 2020 (demonstraties zijn dus nog niet over!) over kwesties van sociaal onrecht en ongelijkheid. Deze tendens zal op volle sterkte komen in het herfstseizoen wanneer Metaal het sterkst is; dan wordt de agressie reëler en heftiger.

Gelukkig bevat de Paht Chee / BaZi chart van het jaar alle vijf elementen, wat harmonie, stabiliteit, groei en rijkdom suggereert. De aanwezigheid van de Rat & Os (geheime vrienden) in de chart is ook een goed teken van harmonie in relaties. Agressie is dus slechts oppervlakkig zonder fundament.  

5 Verblijf niet te vaak in de oosthoek van je huis.

Gebruik een betrouwbaar kompas om de windrichtingen in je huis vast te stellen. Als je slaapkamer of een kamer waarin je het meeste verblijft, in het Oosten ligt, zal je ook dat soort geluk ervaren, welke de sterren er aan geven – in 2020 is dat bijvoorbeeld 5 Yellow – ongelukken, financiële- en gezondheidsproblemen. Het Oosten is in 2020 de meest ongunstige sector om te verblijven en moet met Yang metaal (metaal met geluid) en veel planten ‘omarmd’ worden. Het Oosten is ook niet geschikt als slaaprichting en om te verbouwen dit jaar.

6 Slang brengt succes en vrienden in 2020.

Plaats een slang in het Zuidoosten van je huis of draag hem bij je gedurende dit jaar. De Paht Chee / BaZi chart van het jaar bevat verborgen geluk van vrienden, verborgen welvaart + intelligentie. De slang is de sleutel tot het activeren van dit geluk. Laat je inspireren door het onderstaand moodboard.

7 Maak gebruik van de speciale sterren in de Paht Chee / BaZi chart.

De Paht Chee / BaZi chart van het jaar bevat 3 speciale sterren:

  • Star of Scholastic Brilliance
  • Commanding Star
  • Star of Powerful Mentors

De aanwezigheid van de uitblinkende genialiteit ster in de jaar-chart brengt ons allemaal succes in studie. Wij zullen een grote dorst hebben naar de vergaring van kennis en veel aanzien en erkenning verkrijgen op het gebied van onderzoek en overdracht van kennis. Dit maakt 2020 een geweldig jaar voor studie en onderzoek.

De aanwezigheid van de Commanding Star voorspelt veel goeds voor alle grote leiders. Wie een hoge positie en power heeft, zal deze ook dit jaar behouden – goed nieuws voor Trump 😉 Deze ster brengt autoriteit, kracht en succes voor iedereen die leiding durft te nemen.

De Star of Powerful Mentors brengt ons een krachtige mentor in ons leven. Wil je in 2020 je carrière  verbeteren en je bekendheid vergroten? Versterk de NW hoek van je huis zodat het geluk van de mentor zich snel in jouw leven kan manifesteren. Plaats hier bijvoorbeeld een afbeelding van iemand die je bewondert, een metalen voorwerp of een kristal.

8 Metaal is het welvaartelement van het jaar.

Wil je goed verdienen in 2020? Introduceer dan het welvaartelement van het jaar – METAAL – in je woon- of werkomgeving en zeker ook in je uiterlijk. Iedereen profiteert van METAAL energie in 2020. Afhankelijk van de hoeveelheid METAAL in je eigen Paht Chee chart, zullen je welvaart manifesterende krachten sterker of juist minder sterk zijn. Voor de zekerheid omring je jezelf met metaal energie (goud, zilver, koper, kleur wit, grijs en metallic, alles wat glimt, ronde vormen, metalen voorwerpen). Het jaar brengt veel kansen om te verdienen, dit omdat 2 (+ 1 verborgen) welvaart elementen in de jaar-chart aanwezig zijn. Geld is direct en indirect toegankelijk. 1 verborgen element suggereert dat geld ook via ongewone weg kan komen, maar een nieuwe creatieve aanpak is nodig. In 2020 werken dus zowel de traditionele methoden om geld te verdienen, als nieuwe innoverende methoden. In augustus + september heb je de grootste kansen om te verdienen. Dit zijn de maanden van metaal tekens Aap en Haan.  

  

Ik hoop dat je genoten hebt van deze krachtige Nieuwjaar tips. Mocht je naar aanleiding van dit artikel een persoonlijk consult willen aanvragen (voor je huis of bedrijf), om de beste start in 2020 te maken, neem dan gerust contact met mij of een van onze afgestudeerde experts op. Wij helpen je graag je leefomgeving zodanig aan te passen, dat je een serieuze vooruitgang en groei dit jaar kunt ervaren.

Mocht je meer inspiratie en ideeën willen, of een Feng Shui Expert worden om je eigen klanten te begeleiden op weg naar een mooier, gezonder en succesvoller leven, dan ben je natuurlijk hartelijk welkom bij één van onze workshops en opleidingen. Wij horen graag van je.

Met Feng Shui groet,

Wena Brussaard

©2020 Wena Brussaard | Feng Shui Design Academy. Alle rechten voorbehouden.

  

WIL JIJ OOK BIJ ONZE FENG SHUI COMMUNITY HOREN?

FSDA journaal

Schrijf je in en blijf op de hoogte 🙂 

KLIK HIER>>>