Het coronavirus bekeken vanuit een Feng Shui perspectief. Wat brengt de toekomst?

Coronavirus vanuit Feng Shui perspectief

Belangrijke thema’s voor 2020

Medio januari, tijdens de Feng Shui Nieuwjaarslezing 2020 heb ik gesproken over de belangrijkste thema’s van 2020, o.a. over de zeer sterke ziekte energie en zwakke positie van China in het nieuwe jaar (volgens de Flying Star jaarchart). Toen trok de situatie met het Coronavirus nog niet zo veel aandacht en waren de aantallen van besmette mensen niet zo hoog. Ik volg de media en bevoegde organisaties voor verdere ontwikkelingen en hoop op wat goed nieuws, maar deze is helaas ver te zoeken. Het enige wat je tegenwoordig in de media vindt, creëert nog meer angst en paniek in de wereld. De angst verspreid zich net zo snel als het virus.

Daarom heb ik besloten om vanuit een andere, elementair perspectief naar het Coronavirus te kijken om te proberen wat positieve energie binnen te brengen.

Hoe de 5 elementen ons beïnvloeden en hoe wij deze in ons voordeel kunnen gebruiken.   

  • De belangrijkste reden voor de supersnelle verspreiding van dit virus is te wijten aan het element Water, dat wordt vertegenwoordigd door de RAT, het dierenteken van het jaar 2020. Dit specifieke Water wordt beschouwd als een grote fysieke en mentale kracht om dingen te bewegen, is extreem sterk en niet bang voor zonlicht. Integendeel, het zonlicht wordt verzwakt door deze ultra-Yang-kracht, daarom is het moeilijk om de verspreiding van het virus te beheersen. Water wil ‘stromen’ en dus verspreidt het virus zich zeer snel als een stromend rivier via druppeltjes speeksel of slijm (bijvoorbeeld door hoesten).
  • Wat ook interessant is, is dat de oorspronkelijke bron van het virus afkomstig was van vleermuizen – deze worden beschouwd als de familie van de RAT.   
  • In de Feng Shui Kompas School wordt het astrologische Water teken RAT verbonden met de Noord sector – Pa Kua gebied. De provincie Hubei, waar het epicentrum van de uitbraak van het coronavirus Wuhan ligt, betekent in het Chinees “Water” en “Noord”.
  • De Rat ‘botst’ met het Paard in 2020, dit omdat de Rat in de Chinese dierenriem lijnrecht tegenover het Paard staat. Wuhan spreek je in het Chinees precies hetzelfde uit als het ‘Paard’? Toeval of niet dat het virus in Wuhan uitbrak?
  • Het Paard 午 wordt in Feng Shui vertegenwoordigd door de Pa Kua (kompas) sector Zuid. Gezien de ziekte ster ook in 2020 naar de Zuidsector vliegt, zullen we meer ‘gevaar’ en ‘ziekte’ zien in het zuidelijke deel van ons land of de wereld. Dus wees heel voorzichtig als je naar het Zuiden reist, of vermijd het als je kunt.

OK, en nu is het tijd voor wat goede nieuws!

  1. 2020 wordt ook beheerst door het element Yang Metaal, het is namelijk een jaar van de Metaal Rat. 庚(Geng) Yang Metaal wordt beschreven als ruw metal, sterk metaal is als een bijl of een zwaard. De ziektester 2 wordt vertegenwoordigd door het element Aarde. In de cyclus van 5 elementen wordt Metaal namelijk uit Aarde geboren, Aarde is dus als het ware de moeder voor Metaal. Metaal heeft daarom een verzwakkend effect op deze Aarde energie. De meest gebruikte Feng Shui remedies tegen ziekte zijn vaak gemaakt van metaal. Het element van het jaar kan de ziekte energie controleren. Dit is goed nieuws voor ons, want wat blijkt… de mortaliteit van het coronavirus is redelijk laag. Er zijn veel mensen besmet, maar relatief weinig mensen overleden. Het verschil tussen een normale seizoensgriep en dit virus, is dat we hier nog niet tegen kunnen vaccineren en er op eigen kracht tegenaan moeten. Maar met de hulp van het Metaal element kunnen wij onze weerstand tegen het virus zeker versterken. Draag bijvoorbeeld de kleur wit, gouden of zilveren juwelen en accessoires om jezelf te versterken. Ook Hout element helpt om ziekte vibes te overwinnen. Als je bekend bent met de 5 elementen theorie, dan zul je al weten dat het Hout element controle heeft over de negatieve Aarde energie van de ziektester. Door groen te dragen bescherm je jezelf tegen ziekte. Niet voor niets wordt deze kleur overvloedig in de medische wereld en spiritualiteit gebruikt. Als iemand in je huis toch ziek wordt, plaats dan deze persoon in een ruimte met witte of groene muren. Wit of groen beddengoed en pyjama is ook een goed idee. En komt iemand op bezoek met bloemen, vraag dan voor witte bloemen om de ruimte te zuiveren. Vermijd daar en tegen de kleur rood in je omgeving, en in het bijzonder waar zieke mensen verblijven. Het Vuur element versterkt namelijk de ziekte chi.
  • De reden dat het aantal slachtoffers van het coronavirus toeneemt en we nog geen effectieve remedies of vaccins hebben gevonden tegen dit virus, is te wijten aan het feit dat de energie van december en januari (de eerste besmette patiënt blijkt zich op 1 december 2019 in een ziekenhuis te hebben gemeld) veel Water energie bevat. Deze energie is wellicht niet nuttig om het virus te bestrijden, maar het heeft wel veel regen in Australië gegeven, wat enorm hielp in het bestrijden van de grote branden daar. Op 4 februari 2020 loopt de Water periode tot een einde en een nieuwe periode en maand begint. Als ik naar de energie van februari en maart kijk, dan zie ik hoop en positieve ontwikkelingen. Vanaf 4 februari 17:00 uur, gaan we de periode van het Hout element in. Twee maanden met Hout als heersend element. Februari markeert een soort ‘keerpunt’ van het hele evenement. Wij hebben dan een kans om langzaam meer controle over het virus te verkrijgen. Dit komt omdat het Hout element het vermogen heeft om zowel het Water – jaarelement, als de Aarde – ziekte energie, te stoppen. Het Hout element zal ons helpen om de sterkte van het virus uit te putten. Je kunt nu ook voor jezelf alvast beginnen om kleur groen en planten in je omgeving te introduceren. Voornamelijk voor oudere mensen, zieke mensen en kinderen, is de risico om ziek te worden groter en dus hebben zij veel Hout energie nodig.
  • Er is een Chinese uitdrukking ‘Een crisis biedt veel kansen’. Het Chinese woord voor crisis bestaat namelijk uit twee karakters “Wei Jie”. ‘Wei’ staat voor gevaar en onheil, ‘Jie’ voor kans en gelegenheid. Ook al loopt de situatie moeilijk op dit moment, de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de uitbraak van het coronavirus uitgeroepen tot internationale noodsituatie, dat geeft ook de gelegenheid om er straks sterker uit te komen. Ik ben enorm ontroerd geraakt door de gebeurtenissen in de stad Wuhan. Om elkaar een hart onder de riem te steken schreeuwden inwoners leuzen als ‘Wuhan, vecht!’ en ‘Wuhan, houd vol!’ uit hun ramen. De tragische situatie brengt vaak mensen bij elkaar. Het biedt ons veel nieuwe inzichten over hoe wij in het leven staan en wat écht belangrijk is. Ik hoop dat veel mensen (vooral in China en Italië) die gedwongen worden binnen te blijven, deze gebeurtenis als kans kunnen aangrijpen om te pauzeren en naar binnen te kijken. Verder kijken dan de ‘ziekte’ zelf, maar hoe de mens alleen voorspoed en geluk kan ervaren door in harmonie te leven met de natuur, zonder de planeet en dieren te exploiteren. Wat heb je aan alle rijkdom in de wereld als je binnen moet blijven en jouw geluk niet met anderen kunt delen?

Ik hoop dat we er in deze moeilijke periode alleen maar wijzer van worden en liefdevoller voor elkaar en de wereld om ons heen.

Ik hoop dat je ook genoten hebt van de krachtige Nieuwjaar tips die op de website van onze academie zijn gepubliceerd. Voor het geval dat je deze nog niet hebt gelezen, hier de link.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel een persoonlijk consult willen aanvragen (voor je huis of bedrijf), om een gezond en succesvol 2020 te hebben, neem dan gerust contact met mij of een van onze afgestudeerde experts op (zie het Feng Shui Register). Wij helpen je graag je leefomgeving zodanig aan te passen, dat je een serieuze vooruitgang en groei dit jaar kunt ervaren.

Mocht je meer inspiratie en ideeën willen, of een Feng Shui Expert worden om je eigen klanten te begeleiden op weg naar een mooier, gezonder en succesvoller leven, dan ben je natuurlijk hartelijk welkom bij één van onze workshops en opleidingen. Wij horen graag van je.

Met Feng Shui groet,

Wena Brussaard

Wena Brussaard Feng Shui Master1

©2020 Wena Brussaard. Feng Shui Design Academy. Alle rechten voorbehouden.

WIL JIJ OOK BIJ ONZE FENG SHUI COMMUNITY HOREN?

FSDA journaal

Schrijf je in en blijf op de hoogte 🙂 

KLIK HIER>>>