Hoe jij in 2020 je gezondheid met Feng Shui op peil kunt houden.

2020 – niet het makkelijkste jaar om gezond te blijven.

Ik moet je eerlijk vertellen, dat dit niet het makkelijkste jaar is om gezond te blijven. Maar dat heb je waarschijnlijk al begrepen en gezien. En was je bij de afgelopen Feng Shui Nieuwjaarslezing 2020 aanwezig, dan had je al geweten wat er aan zat/zit te komen.  

Sinds december 2019 hebben wij in China een uitbraak meegemaakt van een van de besmettelijkste ziektes ter wereld – het Corona virus. Moet je eens kijken hoe snel de epidemie zich heeft verspreid en hoe hoog het dodental is. Het virus heeft ook Europa bereikt en is via Italië naar andere landen overgebracht.

Het verbaast mij dan ook niet, dat juist Italië en in Nederland – provincie Brabant, als eerste getroffen worden. Italië ligt in het zuiden van Europa en Brabant in het Zuiden van NL, en dat is volgens de Flying Star systeem het gebied waar in 2020 STER 2, die ook ziektester wordt genoemd, verblijft.

Als een ziekte plotseling toeslaat.

Als een ziekte plotseling toeslaat, is dit meestal te wijten aan de “ziekte sterren” (het is een Feng Shui term die gebruikt wordt in de geavanceerde Flying Star Feng Shui formule). De “ziekte sterren” veranderen per jaar, maand en zelfs per dag, maar de sterren die wij goed in de gaten willen houden zijn voornamelijk de jaarlijkse sterren.

Voor 2020 – het jaar van METAAL RAT, is de positie van de ziekte chi dus het zuiden. En deze energie is zeer krachtig in 2020, dat ervaren wij allemaal. Ook in mijn omgeving heb ik ongewoon vaak zieke mensen gezien. Ik werd gedurende laatste maanden vaker dan normaal gevraagd, wat te doen als ziekte onverwacht toeslaat. Is het mogelijk om iets thuis te veranderen voor een beter verweer tegen ziekte chi? Het goede nieuws is… JA!

Elimineer de ziekte chi in het Oosten en Zuiden.

In dit lastige jaar is het nog belangrijker dat je weet welke acties je kunt ondernemen. De gezondheidshoek – het Oosten – is namelijk in 2020 verzwakt door de aanwezigheid van de ziekte & ongelukkenster 5 in deze sector, en de ziektester 2 verblijft in de Vuur sector, het Zuiden. Wil je gezond blijven, dan moet je de ziekte energie in beide sector elimineren.

Het Feng Shui element van de ‘bezoekende sterren’ is AARDE. Het element van het Oostelijk Pa Kua gebied, is HOUT en van het Zuidelijke – VUUR. Als je bekend bent met de 5 elementen theorie, dan zul je al weten dat het HOUT element controle heeft over de negatieve AARDE energie. Dit is goed nieuws voor ons als het gaat om ongelukken, want wat blijkt… de mortaliteit (dodelijke ongelukken) van het coronavirus is redelijk laag. Er zijn veel mensen besmet, maar relatief weinig mensen overleden. Dus de helft van het werk is al gedaan. Het HOUT element van het Oosten helpt om de ziekte & ongelukken chi te verzwakken.

Maar er is nog meer werk dat gedaan kan worden. Voornamelijk in het Zuiden waar het VUUR element veel ziekte chi produceert (VUUR voedt AARDE). Hier volgen de 6 gouden methoden om de ziekte chi met Feng Shui onder controle te houden.

1 DE KRACHT VAN METAAL

De beste remedie tegen de ziekte chi is het METAAL element en vooral het geluid van metaal, omdat deze staat voor YANG METAAL.

YANG METAAL wordt vertegenwoordigd door bijvoorbeeld klankschalen, windgongen, windorgels en bellen. Het geluid van metaal is zeer effectief, dus wanneer correct gebruikt, zullen deze remedies een krachtige metaalachtige resonantie creëren die de ziekte chi efficiënt absorbeert en afvoert.

Het geluid van metaal is in het algemeen een uitstekende ad hoc maatregel om de chi van alle negativiteit te reinigen.
Loop de kamer (in 2020 de kamer in het Zuiden) drie keer met de klok mee door, met een klankschaal of een bel.

Gebruik je een schaal dan maak je hem eerst wakker door op het rand met de houten kloppertje te slaan en vervolgens rondom aan te wrijven zodat hij gaat zingen (kijk hier hoe dit te doen).

Het duurt even om het goed te krijgen, maar na een beetje oefenen hoor je een zuiver geluid. Dit creëert de vibrerende kracht die de lucht van ziekte chi ontruimt. Binnen een paar minuten zal de kamer lichter en helderder aanvoelen en de ziekte energie zal aanzienlijk worden verzwakt.

Leuk om te weten – in de cursus Feng Shui Magic (MODULE 8 van de Feng Shui Opleiding) gaan we leren de ruimte te zuiveren en te werken met klankschalen.

2 DE KRACHT VAN WIT

Nou, dit is een remedie die niet veel mensen kennen, omdat weinig mensen de enorme kracht van puur wit beseffen. Dit is de kleur van het METAAL element, en is dus uitstekend om de negatieve AARDE energie van de ziektester te verzwakken. Maar het is ook de kleur die alle zeven kleuren van de regenboog bevat. Het is een stralende en energieke kleur! Een kleur van zuiverheid, eenvoud en onschuld, van de goddelijkheid, hoger bewustzijn, bescherming, onbeperkte mogelijkheden en levenskracht.

Wit kun je in feite voor alles gebruiken. Het is een kleur die balans en heling schept. Niet voor niets wordt deze kleur overvloedig in de medische- en spirituele wereld gebruikt. Dus als iemand in je huis ziek wordt, plaats dan deze persoon in een ruimte met witte muren. Wit beddengoed en een witte pyjama is ook een goed idee. En komt iemand op bezoek met bloemen, vraag dan voor witte bloemen om de kamer te zuiveren. Vermijd daarentegen de kleur rood, in de omgeving waar zieke mensen verblijven. Het VUUR element versterkt namelijk de ziekte chi.

3 DE KRACHT VAN GROEN

Wil je jouw levensenergie en vitale krachten snel verbeteren? Let dan meer op het HOUT (boom) element in je huisdecor! Het is de enige van de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal, water) dat echt leven bevat. Het HOUT element beheerst daarom ons enthousiasme om te leven, te groeien, uit te breiden, actie te ondernemen voor onze verlangens en lichamelijk en geestelijk in beweging te blijven.

Een boom, symbool voor de HOUT energie blijft zijn hele leven groeien. Een takje hier en een takje daar, en dat is wat je met een gezonde houtenergie ook wilt bereiken. Het stimuleert jouw vitale krachten en laat je groeien en tot bloei komen.

Om het HOUT element in jouw huis te brengen ​kun je planten en bloemen gebruiken​, dit is levende chi – energie. Symbolisch versterk je HOUT met kleur groen. Een groene stoel, bank, kussen of vaas. In 2020 wil je dit in het Zuiden van je huis doen.

Het HOUT element zal ons in 2020 niet alleen helpen fysiek sterker te worden, maar ook de sterkte van het virus uit te putten. Zet je een grote boomachtige plant in het Zuiden en Oosten van je huis of draag je een groene trui, dan is je weerstand tegen de ziekte chi aanzienlijk versterkt. Voor oudere mensen, zwangere vrouwen, zieke mensen en kinderen, is de risico om ziek te worden groter en dus hebben zij veel HOUT energie nodig.

4 DE KRACHT VAN TIEN YI RICHTING

Ieder persoon kan op basis van geboortedatum zijn/haar gunstige richtingen berekenen. Ik noem deze vaak de krachtplekken. Het idee is om er voor te zorgen dat je altijd slaapt, zit, werkt, eet of ontspant in een van jouw 4 goede locaties in huis. Maar je kunt ook verder gaan en naar de exacte betekenis van elk van de 4 richtingen kijken.

Jouw tweede beste richting heet Tien Yi, en in de directe vertaling vanuit de Chinese taal krijg je dan “Dokter van de Hemel”. Deze richting gebruik je dus voor heling. Heb je last van hoofdpijn, griep of andere gezondheidsproblemen, zorg dan, dat je vaak in dit gebied verblijft. Dit zou de beste locatie voor jouw slaapkamer kunnen zijn. Lokaliseer ook je bed en het hoofdeinde in deze positie, zodat je hoofd naar jouw TIEN YI wijst. De helende energie van deze richting zal ‘s nachts via je kroon chakra je lichaam binnenkomen en jouw genezende krachten versterken. Slaap je in 2020 in het Zuiden dan kun je overwegen om de slaapkamer voor een jaar te veranderen naar een ander gebied.

BEREKEN HIER jouw 4 gunstige gebieden/richtingen.  

5 DE KRACHT VAN WOORDEN

Wat mij is opgevallen is dat de medicijnen vaak het feit benadrukken dat we ‘ziek’ zijn. Natuurlijk moet je soms medicatie innemen, om beter te kunnen worden. Maar is het nodig om ze overal rond te laten slingeren? Zo herinner je, je constant aan dat je niet gezond bent. Mijn advies is, bewaar ze in een kast of lade, houd ze gewoon beter uit het zicht. Ik heb nog een spannend idee voor je! Iets wat ik persoonlijk heel leuk vind om te doen. Ik hernoem de pillen in mijn hoofd of zelfs door nieuwe labels te maken. Wat dacht je van ‘gezondheidspillen’ voor je tabletjes of ‘vitaliteit drankje’ voor je hoestsiroop. De kracht van de geest en woord mag je niet onderschatten! Dus let goed op wat je denkt en zegt. Welke berichten stuur je naar je onderbewustzijn? Praat je jezelf ‘gezond’ of juist ‘ziek’?!

6 DE KRACHT VAN JE POWER ELEMENT

Ik heb in mijn praktijk gemerkt dat het POWER element in je Four Pillars of Destiny / BaZi chart aanzienlijk bijdraagt ​​aan het vermogen van een persoon om in een moeilijke situatie gedisciplineerd, gecontroleerd en kalm te blijven. Jouw POWER element helpt je vast te houden aan de FEITEN en niet onder hevige emoties zoals stress en angst te bezwijken.   

Als ik zeg dat er in 2020 een ziektester bij je voordeur of in de slaapkamer is geland (dit kan gebeuren als deze ruimten in het Zuiden vallen), indien je POWER element sterk is, dan raak je niet in totale paniek door wat ik zojuist met je heb gedeeld. Dit zou gebeuren als je geen controle had over je angstig en emoties en je POWER element zwak of niet aanwezig was in je geboorte chart.  

In plaats daarvan, wetende dat er een potentieel risico is op een ziekte, mobiliseer je al je krachten en maak je bewuste keuzes om jezelf met een gezond en immuunsysteem versterkende regime op alle niveaus te beschermen. Je begint ook alle aspecten van je leven te herzien en begin je de lessen te zien die je dit jaar moet leren, zodat je niet ziek wordt. Je vlucht niet, maar je gaat moedig alle uitdagingen aan.  

Ik ben elk jaar dankbaar voor alle sterren die bij mijn voordeur of in de slaapkamer landen, zowel de goede als de minder goede en zelfs de zeer onplezierige. Ik zeg het met zo’n sterke overtuiging omdat ik weet dat het me helpt om diep in mijn eigen issues te graven, de zeer kwetsbare kanten in mezelf te ontdekken en te helen. Een jaar met uitdagende sterren, zoals dit jaar, geeft ons een kans om onze ellende kwijt te raken. Zo’n jaar komt omdat we een duwtje nodig hebben om te beginnen en we eerder niet de moed hebben gehad om dit te doen. Zo werkt het Universum. Dit is ook hoe Feng Shui en energie werkt.

Jouw POWER element helpt je om in de uitdagende periode sterk, gedisciplineerd te zijn en je kracht in de positieve richting te zetten. Introduceer jouw POWER element in je woon- en werkomgeving en nog beter in je uiterlijk. Is WATER jouw POWER element, draag dan de kleur blauw, ga zwemmen of wandelen langs het water. METAAL kun je dragen in de vorm van mooie gouden of zilveren juwelen. AARDE introduceer je met kristallen of keramische objecten. VUUR als kracht element kan door kleur rood, roze of paars of kaarsen in je omgeving versterkt worden en HOUT met planten, bloemen en groene tinten.

Als je weet wat jouw Zelf-element is, kun je hieronder zien wat dan jouw POWER element is. Controleer vervolgens of jouw BaZi geboorte chart het krachtelement bevat of je deze zelf in je omgeving moet toevoegen.

  • Als je Zelf-element VUUR is, is je Power element WATER
  • Als je Zelf-element HOUT is, is je Power element METAAL
  • Als je Zelf-element WATER is, is je Power element AARDE
  • Als je Zelf-element METAAL is, is je Power element VUUR
  • Als je Zelf-element AARDE is, is je Power element HOUT  

Weet je niet wat jouw Zelf-element is, reageer dan hieronder met jouw geboortedatum. Ik bereken deze graag gratis voor je.  

Ik hoop dat je genoten hebt van dit artikel en de krachtige tips.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel een persoonlijk consult willen aanvragen (voor je huis of bedrijf), om een gezond en succesvol 2020 te hebben, neem dan gerust contact met mij of een van onze afgestudeerde experts op (zie het Feng Shui Register). Wij helpen je graag je leefomgeving zodanig aan te passen, dat je een serieuze vooruitgang en groei dit jaar kunt ervaren.

Mocht je meer inspiratie en ideeën willen, of een Feng Shui Expert worden om je eigen klanten te begeleiden op weg naar een mooier, gezonder en succesvoller leven, dan ben je natuurlijk hartelijk welkom bij één van onze workshops en opleidingen. Wij horen graag van je.

Met liefdevolle Feng Shui groet,

Wena Brussaard

Wena Brussaard Feng Shui Master1

©2020 Wena Brussaard. Feng Shui Design Academy. Alle rechten voorbehouden.

Bron afbeeldingen: Unsplash

WIL JIJ OOK BIJ ONZE FENG SHUI COMMUNITY HOREN?

FSDA journaal

Schrijf je in en blijf op de hoogte 🙂 

KLIK HIER>>>