Laat je hart zingen in de zomer – 6 manieren om je hart te balanceren.

Een paar weken geleden hebben we de zomerzonnewende meegemaakt, de tijd waarin de zon op zijn hoogste punt aan de hemel is geklommen, en we zagen de langste dag en de kortste nacht. Deze periode van het jaar markeert een belangrijke energie verandering, want wanneer Yang (mannelijke) energie z’n hoogtepunt bereikt, wordt Yin (vrouwelijke) energie herboren.

Er zijn nog enkele weken zomer te gaan. Nu we juli – de maand van het Yang Vuur Paard – ingaan, moeten we echter beginnen ons meer te behoeden voor onze hart-, en vuurenergie om ervoor te zorgen dat we ons de komende herfstmaanden niet moe of onwel voelen.

De zomer voedt ons innerlijke vuurelement, passie en het gevoel van verbinding met anderen. Maar door een vurige zomer raak je ook snel oververhit, onrustig of angstig, kun je last krijgen van opvliegers, niet goed slapen en zelfs hoge bloeddruk en hartkloppingen krijgen. Door je lifestyle te verbeteren en jouw lichaam in lijn te brengen met de energie van het seizoen, kun je weer in balans komen.

ZOMER – het seizoen van het Vuur element.

Het seizoen zomer hoort binnen Feng Shui bij het element VUUR dat ook resoneert met het hart (Xin).

Ons hart is het belangrijkste orgaan in het lichaam en klopt ongeveer 100.000 keer per dag, wat zorgt voor een soepele doorstroming van bloed en Chi door het lichaam. Het hart verbindt en houdt alles in evenwicht vanuit een centrale positie in het lichaam. Het pompt hormonen, afweerstoffen en warmte rond naar de plekken in het lichaam waar deze nodig zijn.

Ons hart is ook onze gevoelscentrum. Het wordt gerelateerd aan de emotie van vreugde, geluk, liefde en vredigheid, wat leidt tot een diep gevoel van tevredenheid in het leven. Als dat iets is wat je in je leven wilt ervaren, zorg dan goed voor je hartenergie in de komende zomerse maanden.  

Hier zijn zes manieren om je hartenergie te versterken.

1. De magie van rozenkwarts.

Ik ben absoluut dol op rozenkwarts in deze tijd van het jaar, omdat dit prachtige kristal op één lijn ligt met onze hartenergie en helpt het te herstellen. Rozenkwarts is bekend in de Chinese geneeskunde als een symbool van ‘self-love’ en versterkt de fysieke hart en bloedsomloop.

Je kunt het beste de steen ’s ochtends gebruiken. Ik raad echt aan om elke ochtend bijvoorbeeld tijdens een meditatie een rozenkwarts hartje op je borst te leggen, of dit gebied zacht met een rozenkwarts guasha steen te masseren om het hart te versterken. Draag een rozenkwarts ketting of armband in de zomer om liefde energie aan te trekken, positief in het leven te staan en positief te handelen.

Als rozenkwarts in een ruimte geplaatst wordt, brengt het liefde, harmonie en rust voor iedereen die in de ruimte verblijft.

2. Eet bitter en verkoelend voedsel.

Ons hart reageert heel goed op bitter voedsel omdat het, het lichaam enigszins afkoelt. Probeer meer van het volgende in jouw dieet op te nemen: pure chocolade, boerenkool, bloemkool, koffie, mosterd, waterkers, sla, groene thee en tonic. De zomer is het perfecte seizoen om wat verkoelend, Yin voedsel te introduceren in je dieet. Hier vallen onder andere: taugé, sla, komkommer, courgettes, tomaten, paprika, soja bonen, zeewier, asperges, andijvie, Chinese kool, radijsjes, wilde rijst en boekweit. Verkoelende vruchten zijn o.a. kokosnoten, meloen, mandarijnen, pruimen, peren en watermeloen. Gedurende de warme dagen kun je ook verkoelende dranken nemen zoals koude soepen, munt thee of water met een schijfje citroen of blaadjes munt. 

3. Zing Haaaaa!

In de Chinese Wijsheid is aan elk van de vijf sleutelorganen een helende klank verbonden en het maken van deze klank zou het overeenkomstige orgaan versterken.

Voor het hart is dit ‘Haaaaa’, oefen dit te zingen en kijk of het een verschil maakt voor je gevoel van vreugde. Dagelijkse beoefening van de helende klanken herstelt en behoudt kalmte en een goede gezondheid.

Dus… ga comfortabel zitten, breng je handen naar je hart, glimlach naar je hart …. en zing ‘Haaaaaaaaaaaaaaaaaaa’.

Als dit onderwerp jou interesseert, dan kun je op het internet veel meer informatie over helende geluiden vinden, om je emoties in balans te brengen en je gezondheid te verbeteren.

4. Slaap en rust voldoende, ook in de zomer.

Oude Chinese meesters adviseren om in de zomer in de ochtend eerder op te staan, tussen de middag te rusten en in de avond later naar bed te gaan. Ook in het Yang seizoen van het jaar, heb je de rust en Yin momenten nodig. Tijdens het slapen wordt de energie van het hart opnieuw in balans gebracht. Om jouw hartenergie en je vuurenergie in balans te brengen, zal je ook in de drukke zomermaanden tijd moeten nemen voor ontspanning en proberen om de geestelijke druk te verminderen.

5. Trek Yin energie aan voor balans.

Maak gebruik van Yin/Yang polariteit als een belangrijke techniek om het overschot aan de zomerse Yang energie in je huis en lichaam te voorkomen, zodat je tijdens de warmere maanden niet helemaal ‘opbrandt’. Gebruik in de zomermaanden donkere en koele Yin energie om de intensiteit van Yang energie weg te nemen. Je kunt meer Yin energie aantrekken zonder de zonnige eigenschappen van de zomer te verliezen. Door een paar accessoires toe te voegen in zachte kleuren zoals licht roze, lila, lavendel, licht blauw, wit, grijs, kun je de kleurtemperatuur van elke ruimte verlagen. Je hebt dit vast al eens meegemaakt, zoals blauw en wit op huizen in Griekenland, lavendelvelden in Frankrijk.

Het plaatsen van een kamerfonteinen is een geweldige manier om koelte toe te voegen aan een levendige kamer. Kies een fontein met een zachte stroom of bijna stilstaand water, want water kan Yang worden als het energieker is.

6. Laat je hart stralen.

Ook de uitstraling hoort bij de energie van het hart. Zie jij er stralend uit? Dan stroomt jouw hartenergie. Je straalt dus van binnenuit.

Begin door jezelf toestemming te geven om je hart te volgen; je ware zielsverlangen. Vervolgens zoek en vind dingen die je enthousiast maken, die je hart laten zingen. Luister bijvoorbeeld naar mooie muziek, lees een mooi boek, maak een wandeling in de natuur, neem een bad, mediteer bij de zonsopgang of zoek mensen op waarvan je houdt en doe samen iets leuks. Dit zijn allemaal voorbeelden van voeding voor je hart.

Wanneer je een gezonde hart-, en vuurenergie hebt, ben je verbonden met het leven om je heen en in jezelf. Je glundert van geluk en voel je je vol levenskracht. 

Ik wens al mijn lezers een heerlijke, warme en energetisch evenwichtige zomer toe!

LOVE,

Feng Shui Master Wena Brussaard Feng Shui Design Academy

Wena Brussaard
Feng Shui Master Consultant

Mocht je meer hulp / begeleiding of een consult nodig hebben, kun je mij altijd bellen of e-mailen. Ik zal jouw situatie op een dieper niveau analyseren en op zoek gaan naar een oplossing van de blokkades die je ervaart.

©2023 Wena Brussaard | Feng Shui Design Academy. Alle rechten voorbehouden.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie, met een werkende link naar genoemde website opneemt: “Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal “

WIL JIJ OOK BIJ ONZE FENG SHUI COMMUNITY HOREN?

FSDA journaal

Schrijf je in en blijf op de hoogte 🙂 

KLIK HIER>>>