Voorlopig alleen LIVE-online studietrajecten bij onze academie.

Feng Shui Design Academie opleiding live online

De directie van de Feng Shui Design Academy heeft besloten om tot de zomer 2023 alleen LIVE-online studietrajecten aan te bieden.

Voorlopig dus geen klassikale trajecten bij ons in Culemborg, behalve workshops, masterclasses of kortere events. Dit besluit is genomen om de volgende redenen.

1) In het LIVE-online traject kun je een cursusmodule eenvoudig inhalen.

De risico dat een student vanwege ziekte zijn of persoonlijke risicofactor een van de cursusmodules niet kan bijwonen, is nog steeds heel hoog. Bij de inschrijving verplicht een student zich om aan de opgegeven cursusdagen deel te nemen. Hoewel de opleiding uit 10 zelfstandige modules bestaat, dien je deze wel opeenvolgend te volgen (je begint met module 1, daarna module 2, module 3, etc.) en zich binnen 1 jaar te certificeren tot Feng Shui Expert™. De structuur van de opleiding is progressief opgebouwd, zodat het lesmateriaal goed te volgen is om zo naar een complete Feng Shui kennis te werken. Een module missen is helaas geen optie, want dan kun je niet verder met de opleiding.

In het LIVE-online traject kun je echter wel een cursusmodule eenvoudig inhalen. Indien een student niet live aanwezig kan zijn in de les, krijgt deze de opname van de cursusdag die hij/zij dan terug kan kijken en vervolgens de huiswerkopdracht voor de volgende les kan maken om gereed te zijn voor de volgende les. Dit is dan een van de grote voordelen van het LIVE-online traject, je mist niets als je door omstandigheden een van de cursusmodules niet kunt bijwonen.

2) De corona maatregelen dragen niet bij aan het studieplezier.

Als beroepsopleider nemen wij de gezondheid van onze cursisten uiterst serieus. In de perioden wanneer het besmettingsrisico hoog is, zijn we  genoodzaakt om speciale maatregelen te nemen (zoals het dragen van een mondkapje, handen desinfecteren bij binnenkomst, elkaar groeten zonder aanraking of de 1,5 meter-regel) om op een zo verantwoord mogelijke wijze kennis in een veilige leeromgeving over te dragen. Wij zijn bewust van de bezwaren tegen deze maatregelen en begrijpen dat ze niet bijdragen aan het studieplezier. Echter zijn we vanuit de overheid verplicht om ze in te voeren.

Volg je je studie in het LIVE-online traject dan hoef je geen rekening te houden met deze maatregelen. Met LIVE-online lessen, kom je samen met andere cursisten bij elkaar in een virtuele online klas. Je volgt je lessen vrijwel hetzelfde als bij een fysieke klassikale opleiding, maar dan zonder de onprettige maatregelen. In de LIVE-online leeromgeving is er ruimte voor interactie met zowel de trainer als met de medecursisten zonder enige risico’s van besmetting. Veel voordelen dus.  

3) Onze studenten over de voordelen van het volgen van de LIVE-online lessen.

Een aantal van onze studenten hebben voor ons de voordelen van het volgen van de LIVE-online lessen op een rijtje gezet en zo is deze lijst ontstaan die ook een grote rol speelde in het nemen van ons besluit.

  • Je kunt langer in bed blijven liggen en bespaar je op de reiskosten en tijd (ook een groot voordeel voor het milieu!) In de pre-corona tijd reisden sommige studenten vaak 1 á 2 uur naar de cursuslocatie en waren soms de hele dag van huis. Dit ervaarden ze als ‘best vermoeiend’. Studeren vanuit je eigen huis creëert een soort rust, die ze heel fijn vinden. De tijdwinst die het digitaal leren met zich meebrengt kan ingezet worden voor andere leuke activiteiten.  
  • Je kunt de les werkelijk vanuit elke plek (in de wereld) volgen. Nog meer mensen krijgen nu de kans om de gecertificeerde beroepsopleiding tot Feng Shui Expert te volgen. Internet kent geen grenzen en verbind ons met de hele wereld. Dus ook als je in het noordelijke Groningen, zuidelijke Maastricht of zelfs in het buitenland woont, kun je nu met een groter gemak deze boeiende opleiding volgen. Sinds de opleiding in deze live-online vorm wordt aangeboden, ontmoeten wij studenten uit compleet nieuwe gebieden (Ibiza, Frankrijk, Griekenland, België), wat een fijne frisse nieuwe energie naar de academie brengt.    
  • Je kunt de lessen in het weekend volgen. De online lessen worden uitgevoerd op de zondagen, dagen dat veel mensen vrij hebben en dus geen extra vrije dagen hoeven op te nemen om de opleiding te kunnen volgen (zoals tijdens de oorspronkelijke klassikale lesdagen op vrijdag en zaterdag).
  • Je bent met 1 klik in de virtuele leeromgeving. Zo simpel is dat. Alle Feng Shui opleidingen zullen dan ook altijd doorgaan zoals gepland. Ook als Nederland helemaal op slot gaat kun je vanuit het comfort van je eigen huis en op je gemak, via een computer, iPad of mobiele telefoon deelnemen aan deze unieke opleiding.   
  • Je volgt de les meer gefocust. In een leslokaal wordt je sneller geprikkeld door alles wat er om je heen gebeurt, dit maakt het best moeilijk om bij de les te blijven. Alles (en iedereen) om je heen lijkt interessanter dan wat de docent te vertellen heeft.
  • Je krijgt veel persoonlijke ondersteuning doordat de docent in de online groep je nog meer 1:1 aandacht kan geven.   
  • Er is nu een mogelijkheid om de huiswerkopdrachten op het grote scherm te presenteren, zodat iedereen jouw werk kan zien en zo leer je ook veel van elkaars projecten.   
  • Je hebt toegang tot de lesopnames. Een groot gedeelte van de studenten geeft aan het prettig te vinden dat zij de opgenomen cursusmodules op een voor hun geschikt moment kunnen terugkijken en de les nogmaals door kunnen nemen als er vragen / onduidelijkheden zijn. Doordat de lesopnames online ‘on demand’ toegankelijk zijn, indien nodig kan de student deze pauzeren en terugspoelen, waardoor ze de stof die ze niet direct begrijpen nog een keer uitgelegd krijgen en uiteindelijk dus de materie beter zullen begrijpen.  

Natuurlijk is er ook een groep studenten die aangeeft dat zij het sociale contact missen met hun studiegenoten en de docent of dat ze in hun thuissituatie het lastig hebben om de concentratie en motivatie te behouden.

Na 2 jaar corona isolatie hebben wij allemaal behoefte aan meer sociaal contact, en ook wij begrijpen dat de thuisomgeving soms uitdagend kan zijn.

Echter meer dan de helft van de studenten geeft aan dat zij tevreden zijn dat de Feng Shui Opleiding nu ook LIVE-online aangeboden wordt. Deze groep reageert positief over de toegankelijkheid van de online cursusmodules en vindt de kwaliteit van onze online studietrajecten zeer goed.

Tot het coronavirus ons land bereikte vonden al onze Feng Shui opleidingen en cursussen plaats in ons opleidingsinstituut in Culemborg. Maar de nieuwe situatie vraagt om een nieuwe aanpak. In de LIVE-online bijeenkomsten wordt zoveel mogelijk het fysieke klaslokaal nagebootst. Met de huidige technologie is het niet alleen mogelijk om de deelnemers te zien, je kan ze ook vragen stellen en je werkstukken op het grote scherm met iedereen delen.

De LIVE-online classrooms bieden in deze uitzonderlijke tijden een goed alternatief voor de bijeenkomsten op locatie. Zo kunnen onze opleidingen doorgang vinden ongeacht de situatie in de wereld en zonder in te boeten op kwaliteit. Op het gebied van besparing in reistijd en milieubelasting bieden online studietrajecten zelfs voordelen ten opzichte van fysieke bijeenkomsten. Om die reden blijven ze ook na de coronabeperkingen een vast onderdeel van het aanbod van Feng Shui Design Academy.

Wena Brussaard

Directeur / Master of Feng Shui

WIL JIJ OOK BIJ ONZE FENG SHUI COMMUNITY HOREN?

FSDA journaal

Schrijf je in en blijf op de hoogte 🙂 

KLIK HIER>>>