Wat je moet doen om van 2023 – WATER KONIJN JAAR – een TOP jaar te maken!

2023 – JAAR VAN HET WATER KONIJN

Het jaar 2023 is volgens de Chinese astrologie een jaar van het WATER KONIJN (Gui Mao). Dit nieuwe maanjaar begint op 22 januari 2023 (vroeg!) en eindigt op 9 februari 2024. Ontdek wat het jaar van het WATER KONIJN jou brengt op het gebied van liefde, geluk, relaties, financiën, geld, carrière en gezondheid.

OP 15 JANUARI 2023 GEEFT FENG SHUI MASTER WENA BRUSSAARD EEN LEZING OVER O.A. DE INVLOED VAN HET ‘’YIN WATER KONIJN’’ OP ONS LEVEN EN OMGEVING.

Op zondag 15 januari, nog voor het Chinese Nieuwjaar begint, zal de negende editie van de Feng Shui Nieuwjaarslezing 2023 gehouden worden. Ook dit jaar presenteert Wena de Feng Shui (en dit jaar ook weer spirituele!) vooruitzichten voor de belangrijkste levensthema’s zoals liefde, gezondheid, geld en carrière. Ze praat over de globale invloeden die gelden voor ons allemaal, maar geeft ook persoonlijke tips en horoscopen voor elk van de 12 Chinese dierentekens. Als deelnemer ontvang je ook een spiritueel (Engelen Feng Shui) bericht voor het komend jaar.   

De Nieuwjaarslezing kent een enorme belangstelling, zo groot zelfs dat we naar een LIVE-online event moesten overschakelen, zodat we niet meer door zitplekken beperkt zijn. De kracht van deze dag ligt in de praktische toepassing van tips, zodat zowel een ervaren Feng Shui beoefenaar als een beginnende enthousiasteling de tips thuis of in business kan gebruiken en gedurende het hele jaar ervan kan profiteren.

De eerste inschrijvingen zijn al binnen, dus beslis snel want vol=vol.

UPDATE: De opname van de Feng Shui Nieuwjaarslezing is beschikbaar via onze FSDA STORE (klik op deze link).

EEN KORTE VOORUITBLIK OP 2023 – WATER KONIJN JAAR

Alvast een korte vooruitblik op 2023 en de top trends en tendensen voor het komend jaar van het YIN WATER KONIJN.

Het Chinees Nieuwjaar is meer dan alleen een jaarwisseling. Het nieuwe jaar brengt nieuwe energie, nieuwe kansen, maar ook nieuwe uitdagingen. In het ene jaar kan je namelijk succesvoller zijn dan in het andere en soms merk je dat je gezondheid of je relatie beter is dan in het andere jaar. Alles hangt in grote mate af van de jaarlijkse elementen.

Het komend jaar wordt beheerst door het KONIJN, een intellectueel, artistiek, stil, elegant, bekwaam, vriendelijk, geduldig en zeer verantwoordelijk wezen, die zachtaardig is en houdt van een rustig en vredig leven. Dit is dan even iets anders dan de opportunistische en gevaarlijke Tijger die we in 2022 hebben gehad.

Hoewel dit Konijn een stuk minder fel is dan de Tijger van vorig jaar, is het zeer onwaarschijnlijk dat het de volgzame, gedomesticeerde soort is. Het Konijn van 2023 is een dier van de diplomatie maar ook een dier van de vlucht.

Het WATER element maakt het Konijn in staat om zich gemakkelijk aan verschillende omstandigheden aan te passen, maar de zwakke mentaliteit en principes kunnen zich manifesteren in het nieuwe jaar als plotselinge veranderingen, plotselinge ups en downs, financiële aardbevingen en sociale onrust.

Maar het goede nieuws is, dat…

2023 een jaar vol RIJKDOM, nieuwe KANSEN en sterk GROEI GELUK is!

2023 bevat ook enkele zeer gunstige sterren die ons enorm kunnen helpen wanneer ze worden geactiveerd. 2023 brengt een duidelijke en merkbare verandering van energie, de Feng Shui ‘winden’ brengen verbeterde harmonie, vermindering van geweld en een stabiele groei. De aanwezigheid van de Lap Chun (Chinese lente) suggereert een jaar met nieuwe ontwikkelingen, evolutie en kansen voor expansie.

Het jaar van het KONIJN is een tijd om vrede en rust te creëren na de chaos van het vorige Tijger-jaar. Het vriendelijke en begripvolle Konijn is een alchemist én genezer. Dit is het jaar voor genezing en om het evenwicht te bewaren, een jaar om goed te eten en gezond te blijven. De geneeskunst is één vorm van kunst, en het Konijn is een van de grootste kunstenaars in de Chinese dierenriem. 2023 is het jaar om eindelijk je kunst(werk) te sterten, zoals aan je boek te beginnen, een website maken, leren koken of iets anders creatiefs te ondernemen.

Het KONIJN behoort tot het YIN HOUT element en symboliseert bomen en planten in hun voorjaarsbloei.

Het Konijn vertegenwoordigt ook de jeugd en activiteiten en zo zal 2023 een heel energiek jaar kunnen worden met nieuwe bewegingen van de jongeren en meer jonge mensen die veranderingen en hervormingen in de politiek en maatschappelijke instellingen eisen. Als je naar de gebeurtenissen in England kijkt, waar jonge klimaatactivisten een schilderij van Van Gogh uit protest met rode soep besmeurden, dan is het meteen duidelijk waar het vandaan komt.

Dus geniet van het Konijnenjaar als een kans voor genezing, ontspanning, verjonging, plezier, familiebijeenkomsten, entertainment en comfortabel reizen. Verwacht pogingen tot politieke compromissen en diplomatieke vredesonderhandelingen op globaal niveau.

Het Zodiac teken dat compatibel is met KONIJN in 2023 is SCHAAP/GEIT, HOND en VARKEN, terwijl de HAAN in direct conflict met het Konijn is en dat kan dit jaar als niet echt plezierig worden ervaren.

Voor alle Hanen heeft Wena extra veel tips om het jaar voor hen te laten werken. Hoe ze Feng Shui in hun voordeel kunnen gebruiken, hoe obstakels te overwinnen en triomfantelijk naar voren te treden. (Alle Hanen kunnen Feng Shui gebruiken om de obstakels van 2023 te overwinnen en triomfantelijk naar voren te treden).

Enkele voorbeelden van beroemde mensen die in het jaar van de HAAN geboren zijn en in direct conflict met het KONIJN in 2023 zijn: Yoko Ono, Gloria Estefan, Jennifer Aniston, Melanie Griffith, Donny Osmond, Joan Collins, Steffi Graf, Larry King, Prince Philip, Neil Young, Osama Bin Laden, Paris Hilton, Justin Timberlake, Roman Polanski.

En er is ook nog een groep mensen die op een dag van de HAAN geboren zijn: Carla Bruni, Jodie Foster, Brooke Shields en Justin Timberlake. Ook deze groep kan dit jaar conflicten met name in relaties verwachten. We houden de pers in de gaten dit jaar of deze namen de revue zullen passeren.

Het KONIJN in de Chinese astrologie is ook een “Peach Blossom” of “Bloem van Romantiek” teken. Liefde is dus zeker ‘in the air’ in 2023. Dit in combinatie met het feit dat in het midden van de jaarlijkse Lo Shu grafiek de zeer gunstige ster 4 (Liefde & Educatie) staat, klinkt zeer veelbelovend. Je kunt dit jaar veel in het liefdesleven verwachten. Het is een goed jaar voor romantiek, geluk, schoonheid en alle glamour & entertainment branches.

Ben je op zoek naar de ware liefde, dan is het heel waarschijnlijk dat je hem of haar dit jaar zult vinden. Heb je al een relatie, Wena gaat je tijdens de Nieuwjaarslezing adviseren, welke Feng Shui remedies je in je slaapkamer kunt gebruiken om ‘overspeligheid’ te voorkomen.

2023 is ook een YIN WATER jaar. Yin Water – 癸(Gui) – is het water van de regen, wolken en mist. 癸(Gui) WATER is de regen die de planten en al het andere leven op aarde laat groeien.  

In Feng Shui is de wateromgeving koel, donker en rustgevend. De kamer in het huis verbonden met het water element is de badkamer. Ontwerp dit jaar jouw badkamer als je eigen privé en helend oord waar je lange, helende baden kunt nemen. Experimenteer met etherische oliën. Baden kan een rustige en transformerende activiteit zijn in het Konijnenjaar.

De Paht Chee / BaZi chart van het jaar 2023 vertoont zowel de positieve als enkele negatieve kenmerken en het is van een groot belang om de jaarenergieën te balanceren.

Alvast een aantal belangrijke kwesties die eenvoudig met Feng Shui remedies verholpen kunnen worden:

 • De ontbrekende elementen – METAAL en AARDE – brengen de jaarchart uit balans. Remedies nodig om het GEBREK AAN MIDDELEN van het jaar te overwinnen en jezelf te BESCHERMEN TEGEN VERLIES en andere gevaren.
 • Een Yang en drie Yin pilaren, zorgen er voor dat de energie van het jaar sterke Yin eigenschappen heeft – voeg MEER YANG toe.
 • Welvaart element van het jaar is aanwezig – activeer de WEALTH LUCK van 2023
 • Kans op ZIEKTE en epidemie nog steeds aanwezig – voorzorgmaatregelen nodig.
 • De energieën van in 2024 startende PERIODE 9 beginnen langzaam in het spel te komen. VUUR element komt in kracht en zal de komende 20 jaar een boventoon spelen. Welke trends en ontwikkelingen kunnen wij in die periode verwachten?       

In het algemeen betekent dit, dat het jaar van het WATER KONIJN grote mogelijkheden geeft aan diegene die weten wat, waar en hoe te activeren, of juist weet wat weg te moeten laten. TRANSFORMATIE is onvermijdelijk in 2023 en als je mee wilt liften met de Feng Shui winden dan pak je het groots aan. Wena Brussaard zal tijdens de Nieuwjaarslezing precies uitleggen hoe je de energieën van 2023 in jouw voordeel kunt leiden, zodat het nieuwe jaar echt een top jaar voor jou, jouw gezin of bedrijf kan zijn. Na deze leuke dag ben je bewapend met krachtige tools om de architect van jouw eigen lot te zijn!

PROGRAMMA LEZING

Tijdens de Feng Shui Nieuwjaarslezing 2023 ontvang je zowel vooruitzichten over de globale invloeden die voor ons allemaal gelden, maar ook individuele voorspellingen over je liefdesleven en je financiële situatie in 2023, aangevuld met heel veel praktische tips en waardevolle informatie. Deze dag zal zeer leerzaam zijn en geeft je tools om het beste uit het jaar te halen en in de Flow te blijven, zowel zakelijk als privé.

HET PROGRAMMA:

 • Korte TERUGBLIK op het oude jaar, zijn alle vooruitzichten uitgekomen?
 • Verander KANSEN in een welvarende realiteit in 2023
 • Advies voor beleggen, carrière, reizen, liefde, gezondheid en financiën in het jaar van het KONIJN
 • Chinese Astrologie –  2023 Horoscoop voor alle 12 Dierentekens
 • 2023 FLYING STAR Horoscoop voor elk huis / bedrijfspand (welke energie ontvang je bij de voordeur, welke in je slaapkamer, werkkamer, etc.).
 • GELUKKIGE SECTOREN VAN HET HUIS EN HOE ZE TE ACTIVEREN, wat te plaatsen en waar om het meeste uit de positieve Flying Stars te halen
 • GETROFFEN GEBIEDEN VAN HET HUIS & HOE ZE TE HERSTELLEN, de juiste remedies om de negatieve Flying Stars te balanceren
 • Renovatie regels voor het hele jaar
 • Succeskleur en element van het jaar 2023
 • In 2022 hebben velen geleden onder de stijgende kosten van energie en brandstof. We gaan kijken hoe elk huis en elk van de 12 Diertekens de komende tijd het beste kan gebruiken.

Kom erachter wat je het beste kunt doen om in 2023 succesvol en helemaal ‘in je element’ te blijven.

Gebruik de tips van onze Feng Shui Expert Wena Brussaard in je huis of op je werkplek. Op deze manier schep je ruimte voor nieuwe mogelijkheden, geluk, overvloed, liefde en gezondheid. En zo wordt 2023 ook een schitterend jaar!

Wat je moet doen om van 2023 een TOP jaar te maken?!

Het is echt van groot belang om Feng Shui van jouw werkruimte en huis te updaten, omdat dit er voor zorgt dat de tijdsdimensie sterk in jouw voordeel werkt. Het leven is een opeenvolging van goede en slechte gebeurtenissen en het is wanneer je jouw Feng Shui naadloos balanceert met de nieuwe energieën van elk jaar, dat je het beste van zo’n jaar kunt maken!

Ontdek het geheim van 2023 en maak er het beste van!

Deze lezing is voor iedereen geschikt, ook als je nog nooit met Feng Shui en Chinese astrologie hebt gewerkt.

Wil je nu alvast weten welke dagen goed zijn in 2023?

Bestel hier jouw Agenda en Almanak 2023.

De eerste inschrijvingen zijn al binnen, dus beslis snel want ondanks dat dit een online event is hebben wij wel een gelimiteerd aantal plaatsen beschikbaar en vol=vol.

Datum en tijd: zondag 15 januari 2023 om 11:00 uur

Duur: +/- 4 uur

Prijs: € 108,00 p/p (incl. opname)

Locatie: live-online

Inschrijving: loopt via de FSDA STORE waar je direct je plekje kunt boeken en kunt afrekenen. 

UPDATE: De opname van de Feng Shui Nieuwjaarslezing is beschikbaar via onze FSDA STORE (klik op deze link).

WIL JIJ OOK BIJ ONZE FENG SHUI COMMUNITY HOREN?

FSDA journaal

Schrijf je in en blijf op de hoogte 🙂 

KLIK HIER>>>